Zien zonder bril of lenzen

Wilt U graag zien zonder bril of contactlenzen?
Dan is de laseroperatie vaak de beste optie. Deze behandeling garandeert comfort aangezien het bijna pijnloos is en efficiëntie aangezien de resultaten uitermate betrouw- en voorspelbaar zijn.

Een bijziendheid tot -10, een verziendheid tot een +4, alsook een astigmatisme kunnen vrijwel volledig weggewerkt worden. De laser slijpt als het waar een lens in uw hoornvlies.

Deze laseroperaties gebeuren in het BOLC, “Belgische Oog Laser Centrum”. In dit centrum is er een samenwerking tussen verschillende oogartsen over heel België zodat zij samen steeds gebruik kunnen maken van de nieuwste technologieën en de meest geavanceerde apparatuur.

Er wordt gebruik gemaakt van drie verschillende technieken:

 1. Lasik

  Deze femtolasik is de nieuwe standaard. In slechts enkele stappen verkrijgt u een beter zicht. Eerst wordt met de femtosecondlaser een fijn flapje van het hoornvlies losgesneden. Dit flapje wordt omgeklapt en daarna wordt met de eximerlaser in de diepere lagen van het hoornvlies de correctie weggewerkt.
  Met deze techniek is er nauwelijks pijn en is er een zeer snelle recuperatie van het zicht, meestal slechts enkele uren.

 2. PRK

  Indien de LASIK voor u geen optie is, aangezien uw hoornvlies te dun is, is er toch nog een mogelijkheid een laserbehandeling te doen. Hierbij wordt geen flap gemaakt maar worden enkel de oppervlakkige cellen verwijderd. Daarna wordt met de eximerlaser in de diepere lagen van het hoornvlies de correctie weggewerkt.

 3. Clear lens extraction

  Voor patiënten boven de 45 jaar is een clear lens extraction een mogelijk alternatief.

  Hierbij wordt uw eigen lens vervangen door een kunstlens. De meest gebruikte is de multifocale lens, hiermee bekomt men een goed zicht voor ver, tussenin en dichtbij.